On je kritikovao činjenicu da tokom susreta crnogorskih ministara sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović shodno protokolu, domaćin nije istakao zastavu Crne Gore.

– Evo koliko domaćin poštuje goste iz Crne Gore, nije našao za shodno da primijeni protokol i da istakne zastavu zemlje iz koje su u zvaničnu posjetu došli dvojica ministara – napisao je Rabrenović.

VEZANI TEKST – Neće, pa neće zastavu BiH: Dodikova borba protiv države čiji je jedan od tri šefa

Na fotografijama koje je objavio Rabrenović vidi se zastavica Crne Gore na stolu, ali iza domaćina i gostiju nije se nalazila velika državna zastava Crne Gore, kao ni državna zastava BiH, već isključivo zastave bh. entiteta Republika Srpska. 

Dodik praksu, da u svojstvu jednog od tri člana kolektivnog šefa države, nikada goste ne dočekuje uz zastavu BiH, provodi od početka mandata. 

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u Vladi Crne Gore, nakon završene posjete Hrvatskoj, jučer su boravili u Banjoj Luci.