Zbog opasnosti od pada dijela fasade sa stambene zgrade u Splitu od četvrtka popodne zatvorena je ulica u gradskome kvartu na Pujankama, rečeno je iz policije.

Fasada “visi” u Krležinoj ulici kod broja 24 gdje se na višim katovima nebodera uslijed jakih udara vjetra odlomio veći komad fasade, pa je cesta zatvorena za promet, a vozila se preusmjeravaju na okolne ulice.

Policija je obavijestila vlasnike automobila koji su bili parkirani ispred zgrade da vozila uklone s obzirom na to da je zbog loše pristupačnosti zgradi bilo gotovo nemoguće osigurati odlomljeni dio fasade.

Ovo je već treći incident danas u Splitu izazvan jakim i olujnim jugom koje tokom popodneva puše jače od 110 kilometara na sat.

Prvo je poslije podneva u samom središtu Split jugo srušilo stablo koje je palo na raskrnici ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice te poklopilo službeno policijsko vozilo. Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili povrede.

Tokom ranog popodneva zbog jakog je vjetra za treću skupinu vozila zatvoren i promet na cesti D 1 Solin – Klis. Promet još i večeras teče zaobilazno Županijskom cestom.

Kako Hina saznaje u četvrtak navečer od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Ivana Kovačevića vatrogasci su tokom dana imali više od tridesetak dojava građana, a većinom se radilo o piljenju stabala koja su pala na cestu ili tendi koje su se uslijed olujnog juga rastrgale.

– Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka za odraditi. Radimo po prioritetima. Od jutros je na terenu stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca JVP- a, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split – izjavio je Kovačević.

KOMENTARI:
Loading...