Otmičari koji su danas iz majčinih ruku, u ulici Braće Jerković u Beogradu, oteli dvogodišnju djevojču bježeći od policijske potjere, pokušali su da dijete bace preko ograde.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je povodom uspješne akcije pronalaženja otete devojčice, pohvalio rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Izjavio je da su policajci učinili sve da spasu otetu devojčicu, “čak i u trenutku kad su kriminalci, bježeći od policijske potere, pokušali da je bace preko ograde“.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija odmah krenula u potjeru za otmičarima i imala dobre informacije.

„Brzo smo reagovali. Saobraćajna policija uočila je vozilo na autoputu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica“, objasnio je Stefanović.

On je istakao da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, kao i da je, na sreću, dijete nepovrijeđeno.

Govoreći o uhapšenim otmičarima, Stefanović je objasnio da policija za sada ima samo podatke iz njihovih pasoša i da se utvrđuje da li su te isprave vjerodostojne ili su falsifikovane.

„Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete preko ograde pored auto puta i da nastave kretanje dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila, izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno“, naglasio je Stefanović.

Dodao je da je u ovom slučaju bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da spriječi otmičare da pređu granicu sa djetetom.

Nakon otmice danas u podnevnima satima, troje otmičara, jedan muškarac i dvije ženeske osobe, uhapšeni su pri pokušaju da nasilno prođu naplatnu rampu Šumanovci na autoputu Beograd – Šid.

Identitet otmičara još nije saopšten, a kod njih je pronađen i pasoš pripremljen za otetu djevojčicu. Policija je zaplijenila vozilo francuskih registracija koje su koristili otmičari.

Dijete je vraćeno roditeljima.

KOMENTARI:
Loading...