Sedmicu dana nakon privođenja dvojice muškaraca koji su u kombiju prevozili zapakovane novčanice, slovenska policija još nije utvrdila čiji je novac. Ako ne nađu vlasnika, novac vjerovatno ide u proračun

Slovenska policija je prije sedam dana tokom rutinske kontrole saobraćaja na autocesti u Prekmurju, na sjeveroistoku zemlje, u kombi vozilu dvojice stranaca otkrila 1,8 miliona eura neprijavljene gotovine, te ih zaplijenila, objavio je mariborski dnevnik ‘Večer’ .

Budući da stranci u vozilu s mađarskim tablicama  nisu znali pojasniti izvor novca, policija im ga je zaplijenila.

Prema carinskim  propisima EU-a, putnici koji putuju u EU ili iz nje u treće zemlje gotovinu iznad 10.000 eura moraju prijaviti, što stranci u ovom slučaju nisu učinili.

Kako navodi mariborski list, eurske novčanice bile su u kombiju upakovane u kartonske kutije, a policija je ovom prilikom, budući da je gotovine bilo mnogo više od uobičajenih nedopuštenih količina u sličnim slučajevima, od lokalne banke morala posuditi automatski stroj za brojenje novca.

Sedmicu dana kasnije slovenska policija i dalje ne zna kome novac pripada jer uhapšeni muškarci šute kao zaliveni. Slovenska policija je novac deponovala na poseban račun. Prema pravilniku, trebao bi ga dobiti oštećeni vlasnik, ako utvrde o kome je riječ. Ako se niko ne javi, novac će najvjerovatnije završiti u državnom proračunu, piše siol.net.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...