Izlaze novi detalji strašne avionske nesreće koja se dogodila u utorak. Istražitelji tvrde kako će analiza crnih kutija potrajati sedmicama ili čak mjesecima.

New York Time objavio je kasno u srijedu, prenoseći riječi neimenovanog istražitelja, kako snimke zvukova iz pilotske kabine njemačkog zrakoplova, koji se u ponedjeljak srušio u francuskim Alpama, pokazuju da je jedan od pilota napustio pilotsku kabinu i nije se u nju mogao vratiti prije početka pada zrakoplova.

Istražitelj je izjavio kako je do tog trenutka komunikacija između pilota bila rutinska.

“Čovjek izvana prvo je lagano kucao na vrata, ali nije bilo odgovora. Zatim je vrata udario snažnije, ali bez odgovora”, izjavio je istražitelj za New York Times dodavši kako zvukovi upućuju na to da je pilot pokušavao razbiti vrata kako bi se vratio u pilotsku kabinu.

Neslužbene informacije: Pukao je prozor na kokpitu

U srijedu su pronađene crne kutije iz zrakoplova, a istražitelji kažu da će njihova analiza potrajati tjednima ili čak mjesecima. Iznijeli su precizne podatke o tijeku kobnih trenutaka.

Posljednji put kontroli leta piloti su se javili u 10:30 sati, poslije toga je zrakoplov počeo gubiti visinu, a u 10:41 je udario u planinu, što znači da jučerašnje informacije o vremenu pada nisu bile točne. Rekli su da vremenski uvjeti bili uobičajeni, ali svejedno se provjerava jesu li utjecali na pad zrakoplova. Francuski istražitelji ne znaju ni razlog polusatne odgode polijetanja iz Barcelone.

Detalji toga će biti otkriveni u koordiniranoj istrazi sa španjolskim istražiteljima. Prve neslužbene informacije kažu kako je prozor na kokpitu pukao, a za nekoliko sekundi se dogodila dekompresija te su piloti s okomitim letom pokušali stabilizirati avion prije nego što su se onesvijestili, rekao je u javljanju uživo iz Pariza za Dnevnik Nove TV reporter Danijel Vrbota.

U četvrtak se očekuje dolazak članova obitelji poginulih putnika na mjesto nesreće.

Podsjećamo, Airbus A320 njemačke niskobudžetne zrakoplovne tvrtke Germawings srušio se u utorak u zabačenim francuskim Alpama pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade, uključujući 16 školske djece.

KOMENTARI:
Loading...