22.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Izraelski napadi na Gazu: Palestinska porodica u trenutku ostala bez doma

Izraelska avijacija bombardovala je stambene dijelove u Gazi naseljene palestinskim civilima, a u napadima je porodica El Deyri s djecom ostala bez doma.

Više od 38.000 Palestinaca potražilo je utočište u desecima škola kojima upravljaju Ujedinjene nacije u Pojasu Gaze nakon što su raseljeni kontinuiranim napadima Izraela, objavio je UN u ponedjeljak.

Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog sekretara UN-a Antonia Guterresa, kazao je da je više od 2.500 ljudi ostalo bez krova nad glavom nakon što su im domovi uništeni u izraelskim napadima na Gazu. Istakao je da je u izraelskim napadima oštećen 41 obrazovni objekat, uključujući i visokoškolsku ustanovu Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA).

Dujarric je također kazao da je napajanje električnom energijom na tom području smanjeno na samo šest do osam sati dnevno, što je izazvalo i probleme u pružanju zdravstvene zaštite i ostalih usluga u Pojasu Gaze. Naglasio je da je fokus UN-a na “hitnom prekidu neprijateljstava, pružanju humanitarne pomoći i pokušaju da se politički proces vrati na pravi kolosijek”.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci