Ministrica Dalić jutros je izjavila kako bi Todorićev ostanak na čelu NO Konzuma usporio proces jačanja menadžementa u Konzumu, ali ne i u ostalim podružnicama Agrokora.

Ivica Todorić danas je službeno saopćio kako podnosi ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma nakon što je o njegovom ostanku na tom mjestu, unatoč potrebi za njegovom smjenom, jutros izvijestio izvanredni upravitelj Agrokora Ante Ramljak, a ministrica gospodarstva Martina Dalić taj potez nazvala još jednim u nizu iracionalnih Todorićevih poteza.

Ministrica Dalić jutros je izjavila kako bi Todorićev ostanak na čelu NO Konzuma usporio proces jačanja menadžementa u Konzumu, ali ne i u ostalim podružnicama Agrokora.

Todorić je najavio svoju ostavku u službenom saopćenju u kojem, između ostaloga, stoji:

“Potpuno sam svjestan da ne mogu sudjelovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da sudjelujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom provesti sve odluke vezane uz moja razrješenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam osobno želio sudjelovati. Nisam mogao pretpostaviti da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja provesti svoje odluke.”

Todorić dalje navodi da nastalu situaciju vidi isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora koji se nije složio sa njegovom smjenom na jutrošnjem sastanku dioničara Konzuma sa Antom Ramljakom.

“Budući da postojeća uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika NO Konzuma”, saopćio je Todorić, prenijela je Anadolija.

KOMENTARI:
Loading...