Iako su prve informacije bile da je riječ o migrantima, policija je nakon istrage utvrdila da su stradali sa područja Požeško-slavonske županije, prenose hrvatski mediji.

Utvrđeno je da je riječ o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s tog područja , a to su na prepoznavanju tijela u Općoj bolnici Virovitica potvrdili članovi njihovih porodica

Nema tragova nasilja

Lokalni mediji su objavili da je jedan muškarac iz Požege, a drugi iz Češljakovaca kraj Kaptola. Neslužbeno navode da na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja, a tačan uzrok smrti saznat će se sutra nakon obdukcije.

Pretpostavlja se da je riječ o smrzavanju jer nisu bili odjeveni i obuveni za zimski boravak u šumi, piše HRT. Prema informacijama portala požega.eu, preminuli su na Papuku, iz još nepoznatih razloga, proveli nekoliko dana. 

Tijela nađena na mjestu gdje je palo 30 cm snijega

Tijela dvojice muškaraca pronađeni su na Papuku, na nadmorskoj visini od približno 600 metara u predjelu gdje je tog dana palo 30-ak centimetara snijega.

Kako je policija ranije saoopćila, jedno su tijelo oko 9.45 pronašli radnici firme koja se bavi čišćenjem snijega, a drugo je tijelo pronašao 41-godišnjak oko 15 sati na drugoj lokaciji, prilikom dolaska do šumskih radnih mašina.