– Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti.

VEZANI TEKST – Zoran Mamić želi zatvorsku kaznu služiti u našoj zemlji: Nisam bjegunac, ostajem u BiH

U skladu s  tom odlukom je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je u skladu s tim i ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu – rekao je Malenica za N1.

Donedavni trener zagrebačkog Dinama i brat Zdravka Mamića, Zoran Mamić, trenutno se nalazi u Bosni i Hercegovini. Od sudije izvršenja dobio je poziv da se 26. aprila javi u Hrvatsku zbog odsluženja kazne, a tada će dobiti datum kada se mora javiti u zatvor.

Podsjećanja radi, Zoran Mamić je u sudskom procesu pred osječkim Županijskim sudom osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i 11 mjesecim, a kasnije je Vrhovni sud tu istu kaznu smanjio za tri mjeseca.

Mamić je osuđen da je zajedno s bratom Zdravkom Mamićem, Milanom Pernarom i Damirom Vrbanobićem iz Dinama izvukao 15,3 miliona eura.