U nedjelju, 11. avgusta, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici u Đurđevcu doveli su vozača (33) koji je u 2:10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira upravljao neregistriranim i neosiguranim autom, a nije imao ni vozačku za ‘B’ kategoriju. Imao je 1,61 promila alkohola u organizmu, javlja koprivničko-križevačka policija.

– Vozač je kažnjen novčanom kaznom 27.700 kuna (7.100 KM) i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje – dodali su.

Policija također podsjeća na nove odredbe Zakona o sigurnosti te snažnije kažnjavanje počinitelja u osam najtežih prekršaja:

– prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h,
– vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila,
– namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala,
– odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga,
– vožnja pod uticajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga,
upravljanje vozilom prije sticanja prava,
– upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova,
– upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...