29.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 25. Juna 2022.

Erdogan poručio Amerikancima: S nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom

- Oglas-

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na napetosti na relaciji njegove zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), poručio kako se s turskim narodom ne može razgovarati prijetećim jezikom, javlja Anadol Agency (AA).

Erdogan je boravio u turskom crnomorskom gradu Orduu, gdje se obratio okupljenim građanima, a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su tenzije na relaciji odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

-Prijete nam, ali s nama ne možete razgovarati prijetećim jezikom. Mi razumijemo pravni jezik. Mi ćemo uraditi sve što nalažu pravo i pravda. ‘Nećemo nikoga predati’, neka ostane kod vas, nama su dovoljni one koje mi imamo – rekao je Erdogan, te dodao:

“Ako padnemo mi ćemo sigurno ustati sa tog mjesta. Ustali smo jučer, ustat ćemo i sutra. Neka samo moj narod ostane na nogama.”

Erdogan je poručio Amerikancima kako je šteta što je SAD u stanju da partnera u NATO-u mijenja za jednog svećenika, misleći na američkog svećenika Andrewa Brunsona, kojeg je uhapsila turska policija zbog optužbi za pružanje podrške terorističkoj organizaciji.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci