Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u svome obraćanju medijima nakon večerašnjeg terorističkog napada u Ankari je izjavio da niko neće zaustaviti Tursku na njenom putu napretka i blagostanja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Oni koji misle da upotrebom terorističkih organizacija našu zemlju i narod mogu udaljiti od zacrtanih ciljeva, vidjet će da se grdno varaju”, rekao je Erdogan.

Istakao je kako će Turska još odlučnije voditi borbu protiv terorističkih organizacija.

“Svaki dan ćemo još odlučnije voditi našu borbu s marionetama koje su izvele ovaj napad i sa silama koji stoje iza njih, a koji su izveli napad koji nema nikakvu moralnu granicu, a ni granicu humanosti”, kazao je predsjednik Turske.

Na kraju je ponovio kako će Turska nakon terorističkog napada u Ankari nastaviti još snažnije i odlučnije da se bori protiv terorista.

Podsjećamo, na vozila koja su prevozila osoblje Oružanih snaga Turske u večernjim satima je izveden teroristički napad u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu u centru Ankare. Prema trenutnim podacima, u napadu je poginulo 28, a ranjena 61 osoba

KOMENTARI:
Loading...