Središnju Italiju pogodila su dva jaka potresa, jedan jačine 5.5, a drugi 6.1 stupanj po Richteru. Prvi potres dogodio se oko 19.10 sati, a drugi je uslijedio dva sata kasnije.

Prije dva mjeseca Italiju je također pogodio potres, jačine oko 5.4 stupnja na Richterovoj ljestvici. Epicentar je bio u blizini Perugie, a ukupno je poginulo oko 300 ljudi.

Prema prvim izvješćima neke stare građevine su se srušile, ali šteta nije poput one koju je prouzročio veliki potres koji je pogodio Marche, Lacij i Umbriju.

U gradu Visso prijavljene su prve žrtve. U zgradi koja se urušila ozlijeđene su dvije osobe. Težina ozljeda nije poznata. Cijeli grad je bez struje i javne rasvjete.

Talijanske vlasti potvrdile su kako još uvijek nisu zabilježile ni jednu ljudsku žrtvu potresa, a objavljena je snimka potresa koji se osjetio i u Rimu, gotovo 120 kilometara udaljenog grada od epicentra.

Talijanske vlasti javljaju da su zatvorene dionice autocesta zbog nastale štete.

Zamjenik gradonačelnika grada Visso izvijestio je kako ni u tom gradu još uvijek nemaju informacije o žrtvama, a materijalna šteta od potresa je na svakom koraku vidljiva.

Saznaje se da je podrhtavanje započelo u 19 sati i 10 minuta. Dubina prvog potresa je 9,3 kilometra. Vrlo jak potres trajao je nekoliko sekundi, a osjetio se u svim dijelovima pokrajine Marche. Iz vatrogasne brigade izvijestili su o “ozbiljnom slučaju”, ali bez konkretnih detalja.

KOMENTARI:
Loading...