Litvanka (62) koju je na Hvaru nožem teško izbo državljanin BiH M. Đ. (66), koji se poslije ubio, oporavlja se u bolnici. Prema prvim informacijama, izgledalo je da nije u životnoj opasnosti, ali se poslije ispostavilo kako se, ipak, radi o teškim i po život opasnim povredama.

Za 66-godišnjaka koji je izbo ženu pa se objesio, prije dvije sedmice zatražen je pritvor zbog silovanja. Žrtva je 11. juna otišla u policiju i prijavila da ju je 66-godišnjak napastvovao.

Tada je u svoju odbranu kazao kako je 62-godišnjakinju napao zato što mu je ostala dužna novac za građevinske radove. On je, inače, živio na Hvaru, gdje se doselio iz Bosne i Hercegovine.

Iz pritvorske jedinice doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, koje je za njega tada zatražilo pritvor.

Pred sudiju istrage doveden je 13. juna te mu je pritvor ipak zamijenjen mjerom zabrane približavanja žrtvi i redovnim javljanjem hvarskoj policiji.

Nakon 12 dana na slobodi, uzeo je nož i potražio žrtvu u uvali Prapatnoj kraj Jelse, gdje je Litvanka stanovala, te ju je slijedio do uvale Zenčišće. Izbo ju je pet puta, a potom je otišao do obližnje poljske kućice, gdje se objesio.

Povrijeđena žena prevezena je helikopterom u Klinički bolnički centar Split, gdje je hospitalizirana.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...