Šestogodišnja Lejla Sinanović iz Sidneya, čiji roditelji su porijeklom iz BiH uputila je emotivno pismo premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkog napada na muslimane u Christchurchu.

Pismo djevojčice, ali i odgovor premijerke, objavljen je na Facebook stranici džamije u Penshurstu, predgrađu Sidneya, a koja djeluje pri islamskoj zajednici BiH u Australiji, prenosi Vecernji.ba.

U pismu se ova djevojčica zahvalila premijerki na njezinoj podršci muslimanskim porodicama, čiji su najbliži stradali u napadima.

– Hvala vam za vaše zagrljaje, a ako bih vas ikad upoznala i ja bih zagrlila vas – napisala je u svom pismu Lejla, kazavši, između ostalog, da bi kad poraste željela biti hrabra kao Ardern.Kazala je joj je kako ima divno srce i osmijeh, te da joj je posebno drago bilo vidjeti premijerku kako nosi hidžab, jer i ona nosi hidžab kada ide u džamiju.

Uz pismo je ova djevojčica poslala i crtež, a uskoro je stigao i odgovor premijerke. Ona se zahvalila djevojčici na pismu i crtežu koji joj je, kako je navela, uljepšao ured.

– Kažeš da se nadaš da ćeš biti hrabra kao ja kada narasteš, a ja već sad vidim da si ti jedna posebna djevojčica – napisala je Ardern u svom odgovoru Lejli. (Vecernji.ba)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...