Srbijanski ministar unutarnjih poslova potvrdio je da je policija uhitila troje francuskih državljana koji su u petak oko podneva u Beogradu oteli jednu dvogodišnju djevojčicu i s pripremljenom putovnicom pokušali je odvesti iz Srbije.

“Uhićeni francuski državljani imali su originalne francuske putovnice i od ranije su poznati francuskoj policiji”, rekao je Nebojša Stefanović u dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) nakon popodnevne akcije u kojoj je policija uspjela sustići i zaustaviti otmičare, te spasiti otetu djevojčicu neozlijeđenu.

Kako je sinoć priopćilo ministarstvo unutarnjih poslova Srbije francuski državljani M. S. (45), S. A. G (50) i Š. E. K (25) uhićeni su i osumnjičeni za trgovinu ljudima.

Srbijanski mediji su objavili njihova imena: Mišel Sebastijan (46), Sandrin Goren (40) i Kristel Eje (26). Tvrde kako su pripadnici bugarske mafije koja zarađuje veliki novac na otmicama i prodaji male djece. Tim poslom se bave godinama i uglavnom operišu po istočnoevropskim zemljama.

Akciji uhićenja prethodila je dramatična potjera, a policija je zapriječila sve izlaze s autocesta prema Mađarskoj i Hrvatskoj u potrazi za sivim BMW-om koji su opisali očevici otmice.

Dva sata poslije otmice u beogradskom naselju Braće Jerković, otmičari su probili rampu na naplatnoj postaji Šimanovci na auto-cesti Beograd-Zagreb, da bi ih nekoliko trenutaka kasnije zapriječila prometna policija i iz automobila spasila neozlijeđenu otetu djevojčicu.

“Tijekom potjere policajci su primjetili da su otmičari u jednom momentu pokušali izbaciti dijete, preko ograde, pored autoceste I nastaviti dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vrijeme sustigla i opkolila, izbjegnut je najstrašniji scenariij i dijete je neozlijeđeno”, rekao je ministar Stefanović.

U automobilu je, prema informacijama MUP-a Srbije, nađen i pasoš s fotografijom djevojčice slične dobi s kojom su, kako se pretpostavlja, otmičari kanili odvesti dijete iz Srbije.

Djevojčicu je, ubrzo nakon što su otmičari uhićeni, preuzeo otac.

Prema tvrdnjama očevidaca, dvogodišna djevojčica bila je u naručju majke kad ju je u petak oko podne, dok su se vraćale iz trgovine, sustigao muškarac star oko 45 godina, odgurnuo majku I otrgnuo joj dijete, te pobjegao u BMW-koji je vozila žena plave kose.

Majci djevojčice, koja je pokušala otvoriti vrata automobila, otmičari su ozlijedili prste i šaku.

Prve informacije upućivale su na dvoje otmičara, a ispostavilo se da ih je troje, pa se s velikom pozornošću očekuju prvi detaljniji rezultati istrage koju je srbijanska policija započela s francuskim kolegama.

Beogradski mediji javljaju kako su, navodno, svo troje uhićenih već odavno poznati francuskoj policiji po kaznenim djelima.

KOMENTARI:
Loading...