Čovjek kojeg je mađarska snimateljica onako bezočno šutnula, bio je prvoligaški fudbalski trener u Siriji, prenosi Euronews.

Osama al Abd al Mohseh iz sirijskog grada Deir ez-Zor je trenirao fudbalere kluba Al Fotuva SC iz sirijske Premijer Lige, a prepoznali su ga članovi internet stranice jedne sirijske zajednice iz Evrope.

Oni su rekli da je Mohseh Siriju napustio bježeći od džihadista Islamske države, a navodno je bio jedan od prvih revolucionara koga su zarobili i mučili pripadnici režima predsjednika Bashara al Asada.

Na snimku koji se proširio Internetom, snimateljica Petra Laslo je uhvaćena kako sapliće čovjeka koji trči s djetetom u rukama, a zatim šutira drugo dijete koje trči kod mjesta Reske blizu granice s Srbijom.

Naknadno je objavljeno da je ona radila za televiziju N1, stanicu blisku ekstremno desničarskoj stranci Jobik, prenosi Tanjug.

Nedugo poslije incidenta koji se dogodio 8. septembra u izbjegličkom kampu u Mađarskoj, Petra Laslo je ostala bez posla, a jučer je mađarsko tužilaštvo protiv nje pokrenulo krivičnu istragu zbog remećenja reda.

Na Facebook nalogu Osame al Mohseha se nalazi fotografija na kojoj on stoji na mfestu trenera fubalskog tima Al-Fotuva. 

KOMENTARI:
Loading...