Kako javljaju srbijanski mediji, istom presudom nekadašnji pripadnici VJ Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković kojima se na teret stavlja da su povjerljiva dokumenta dostavljali Perišiću, koji ih je, prema optužnici, predao američkom diplomati Johnu Davidu Neighboru, osuđeni su na po godinu i po zatvora zbog odavanja vojne tajne.

Ova afera otkrivena je sredinom marta 2002. godine kada je Perišić uhapšen u motelu “Šarić” na Ibarskoj magistrali, gdje je sjedio sa službenikom američke ambasade. On je u to vrijeme bio potpredsjednik Vlade Srbije zadužen za sigurnost.

Postupak protiv Perišića započeo je 2004. godine, ali je godinu kasnije prekinut, pošto je otišao u Hag, gdje je tamošnji Tribunal protiv njega vodio postupak zbog ratnog zločina.

On je pred Haškim tribunalom najprije bio osuđen na 27 godina zatvora, a potom oslobođen optužbi da je pomaganjem i podržavanjem Vojske Republike Srpske u Bosni i Hercegovini i Vojske Srpske krajine u Hrvatskoj doprinio zločinima u Sarajevu, Srebrenici i u raketnom napadu na Zagreb.

Suđenje u Beogradu za špijunažu bilo je zatvoreno za javnost, zbog iznošenja podataka koji su bili označeni kao državna tajna.

Na ovu presudu sve strane u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.