Sa tobom i tvojim partijskim drugovima su se pogodili više nego lako! Naše kulturno nasljeđe gradili su naši preci u gotovo nemogućim uslovima! Tebi i bivšem čovjeku Adžiću je “palo šake” da “krčmite” ono što vam ne pripada i da našim potomcima oduzimate ono što im je ostalo u nasljeđe od mučenih i herojskih predaka! Što misliš kada bih došao u poziciju da moj glas, kao pravoslavca odlučuje da se nekoj tuđoj državi predaju u vlasništvo svi sakralni objekti islamske kulture u Crnoj Gori!?

U izgradnju ove naše kuće, gradili smo moje društvo i ja i uložili u to svu energiju, mladost, a neki su bogami i robijali za nju i bili pouzdan branitelj tvog naroda od  paravojnih i drugih formacija tvojih sadašnjih koalicionih partnera!

Meni je, Abazoviću, sve postalo kristalno jasno nakon izjave, koju si dao mnogo prije ovih izbora, kako su u Crnoj Gori najugroženiji Srbi i Albanci. Bit će da su tebe i tvoje sunarodnike branili Mladić, Karadžić, Arkan, Frenki i 7. bataljon, sve sa blagoslovom onog đavoljeg šegrta, koji je uginuo od korone! Mi sa Cetinja, nismo “ni prstom mrdnuli” ni one večeri kada su kolone tvojih koalicionih partnera otišle u Tuzi i pucnjavom iz vatrenog oružja pokušavali da izazovu incident, kako bi imali “alibi” za novo krvoproliće, slično onom u Srebrenici!

Osjetiš li imalo stida što je tvoj i glas tvojih partijskih drugova otišao protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici, protiv prijedloga da se van zakona stave fašistički simboli, fašistički pokreti i aktivnosti!? Imao si šansu Dritane da budeš častan čovjek, ali tvoj primjer, primjer Jelušićke i nesrećnog Adžića, ostat će kao primjeri beščašća u ovoj našoj opustošenoj domovini, opustošenoj, zahvaljujući vašem “patrljku” od partije, koja je uvedena u “Makedonsku razglednicu” kao najkorumpiranija kreatura u ovom vijeku, i to u rekordno kratkom vremenu!

Kako ti, Dritane, a ni tvoj (patriote su se odrekle od takvih) saradnik Adžić, s obzirom na mladost, niste učestvovali u novovremenom postavljanju temelja ove naše kuće već samo u privilegijama, koje vam je nudila kao zastupnicima, i za četvorogodišnji nedolazak na posao (između ostaloga), sada možeš da je krčmiš sa Dražinim Frontom i njihovim podmlatkom crvenih kravata i crne duše! Oni koji “na brdo ak’ i malo stoje” vide da vas je “opilo” osjećanje slavodobitnika tako da dalje od svoje  sjenke ne vidite!

Ušli ste u kolo onih koji baštine kao ideologiju zločin, etnička čišćenja i klerofašizam!

Zapamti: “Ko s đavolom tikve sadi, o glavi mu se razbijaju!”