Prije nešto više od deset mjeseci, cijela Bosna i Hercegovina je bila na nogama. Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u litvanskom Kaunasu došla do zlatne medalje predvođena selektorom Josipom Pandžom. Zlatni momci su se vratili iz Kaunasa sa peharom prvaka Europe u rukama i postali dio historije.

Sutra će krenuti na put ka španskoj Zaragozi gdje bi mogli napraviti još jedan veliki rezultat, iako će biti oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača Njegoša Sikiraša koji će zbog povrede koljena propustiti ovo veliko takmičenje.

No, ovi momci idalje imaju pobjednički mentalitet i prijateljski mečevi su pokazali da će biti tvrd orah za sve protivnike na Svjetskom prvenstvu. Grupa nije nimalo bezazlena i osim Bosne i Hercegovine će biti Dominikanska republika, Francuska i Južna Koreja. Ma šta da se desi u Zaragozi, ovim momcima se zaista ne može ništa zamjeriti. Oni će sigurno dati sve od sebe da se iz Španije vrate sa odličnim rezultatom i tako još jednom obraduju naciju.

Podsjetimo dvanaest igrača za koje se odlučio stručni štab koje predvodi selektor Josip Pandža čine: Sani Čampara, Adi Alikadić, Srđan Kočić, Miladin Vlačić, Emir Čerkezović, Džanan Musa, Lazar Mutić, Vedran Mirković, Amar Barukčija, Aljoša Janković, Drago Cvitanović i Emir Bačvić.

 

KOMENTARI:
Loading...