Za razliku od prvog susreta (2:1) rezultat je ovoga puta glasio 2:0, a oba gola za pobjedu Građana na Etihadu postigao je Riyad Mahrez.

Nakon utakmice u kojoj je glavni arbitar Bjorn Kuipers imao dosta posla, pogotovo s nervoznim fudbalerima PSG-a, oglasili su se igrači francuskog prvaka.

Naime, Marco Verratti i Ander Herrera kazali su kako su jasno čuli nizozemskog sudiju da psuje.

– Sudija je rekao Leandru Paredesu da od*ebe. Da mi to kažemo, dobili bismo tri ili četiri utakmice suspenzije – poručio je Herrera, dok je italijanski reprezentativac u redovima Parižana kazao kako je njemu dvaput opsovao direktno u lice.

– Sudija mi je dva puta rekao da se je*em. Mi bismo za ovakve riječi dobili deset utakmica suspenzije – zaključio je Verratti.

Veznjak PSG-a očito se ne miri lako s činjenicom da je njegov tim eliminisan iz takmičenja.

– Olako je davao kartone i zbog toga smo postali nervozni. Nije njegova krivica. Manchester City je zaslužio plasman u finale. Odličan su tim – dodao je Verratti.

Riječi fudbalera PSG-a treba uzeti s rezervom, a bude li osnova, sigurno će UEFA sprovesti internu istragu protiv jednog od svojih najboljih sudija, koji je dva od četiri kartona fudbalerima PSG-a pokazao tek u samom finišu utakmice.