Prijemu su prisustvovali predsjednik FK Željezničar, Admir Džubur sa saradnicima, te Samir Avdić predsjednik Košarkaškog saveza BiH, koji su tom prilikom Općinskom načelniku Nedžadu Koldži u znak zahvalnosti dodijelili nove dresove ovog fudbalskog kluba i košarkaške reprezentacije BiH.

Načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako je prethodnih godina Općina Novo Sarajevo uložila znatna sredstva za afirmaciju sporta, kroz različite projekte i aktivnosti koje se provode u Sportskoj dvorani “Novo Sarajevo”, te kroz podršku FK Željezničar.

– Suočeni i svjesni sa posljedicama koje su izazvane pandemijom korona virusa, a koja je ponajviše pogodila oblast sporta i kulture, Općinsko vijeće Novo Sarajevo usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa u afirmaciji amaterskog sporta i očuvanju kulturno–umjetničke tradicije od značaja za Općinu, a kojom će Fudbalski klub Željezničar provoditi javni interes, kroz jačanje i afirmaciju omladinskog sporta, čime smo institucionalizirali ovaj fudbalsku klub – kazao je Koldžo.

Sportsku dvoranu “Novo Sarajevo” koristi najbolji košarkaški klub Sparsi i zahvaljujući tome, u dvorani su se odigravale, a odigravat će se i dalje međunarodne košarkaške utakmice, a Općina će koliko je to u njenoj mogućnosti nastaviti pomagati košarkaške klubove kroz saradnju sa Košarkaškim savezom BiH, dodao je Koldžo.

Admir Džubur, zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, bez koje ovaj klub ne bi mogao realizirati u potpunosti sve svoje planirane aktivnosti, kako u smislu infrastrukturnog ulaganja u stadion Grbavica, tako i ulaganja u omladinski pogon Kluba.

Džubur je dodao da se ovaj fudbalski klub suočava sa krizom izazvanom pandemijom, ali da će klub opstati kao i do sada, jer Željezničar je proslavio 99 godina postojanja, što dovoljno govori o kvalitetu i važnosti održivosti Kluba, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Ni košarkaška reprezentacija i klubovi nisu se mogli oduprijeti krizom izazvanom panedmijom, ali uz podršku lokalne zajednice ali i viših nivoa vlasti košarkaške utakmice će se odigravati i u narednom periodu pod posebnim uvjetima, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Samir Avdić, zahvalivši se Općinskom načelniku na podršci.