RS BiH je poslao dopis EHF-u u kojem mole krovnu kuću evropskog rukometa da nam dopusti da ključnu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji odigramo u dvorani Mejdan u Tuzli.

Kao što je poznato Zmajevi su trenutno drugoplasirana reprezentacija grupe 5 poslije četiri kola sa šest bodova i potrebno je pravo čudo da se ne plasiramo na prvi EURO. Utakmica se trebala igrati u dvorani Mirza Delibašić, no RS BiH je zatražio da se utakmica ipak odigra u Tuzli.

“Ranije smo informisali RS Bjelorusije, EHF, te sudije o tome da će utakmica petog kola kvalifikacija grupe 5 za odlazak na EURO 2020. godine biti odigrana 12. juna u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji.

Ipak, zbog situacije sa kojom smo se suočili i zbog objektivnih razloga, te problema sa podlogom u Sarajevu, željeli bismo dobiti dozvolu RS Bjelorusije i EHF-a da se utakmica između BiH i Bjelorusije igra 12. juna 2019. godine u 20 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.

Iskreno se izvinjavamo zbog ovog zahtjeva, ali koristimo priliku da vas informišemo da će lokalne vlasti u Tuzli učiniti sve napore da se vi i vaši saradnici u Tuzli osjećaju kao kod kuće”, sadržaj je dopisa kojeg je RS BiH poslao na adresu EHF-a.

Utakmica sa Bjelorusijom se igra 12. juna ove godine.

(Tuzlanski.ba/Sport1.ba)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...