Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je HŠK Zrinjski s ukupno 4.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača tog kluba.

Zrinjski je kažnjen sa 2.500 KM za susret 19. kola protiv Sarajeva, te sa 2.000 KM za meč sa Širokim u okviru 20. kola Premijer lige BiH.

Fudbalski klub Željezničar kažnjen je s 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 19. kola protiv Širokog Brijega i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača, dok je FK Sarajevo kažnjeno sa 3.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Čelika i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Nogometni klub Čelik kažnjen je s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Travnika i neprimjerenog skandiranja navijača, dok su po 1.000 KM kazne dobili Borac i Velež. Borac je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava, a Velež zbog kršenja Propozicija takmičenja, odnosno neprijavljivanja licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa utakmice.

KOMENTARI:
Loading...