Fudbaleru koji je u nedavnom meču Lige nacija na Bilinom polju bio strijelac jednog od dva gola, zahvaljujući kojima je Poljska savladala Zmajeve sa 2:1, transfer je propao zbog 21 sekunde!

Iskusni Poljak (32) je mjesecima je želio napustiti tim Slavena Bilića bez obzira što je učestvovao u promociji u Premier ligu.

Kako bi mogao izboriti mjesto u reprezentaciji Poljske Grosicki je želio ode negde gdje bi igrao. Razmatrao je ponude grčkog Olympiacosa i Nottingham Foresta, koji imaju istog gazdu Evangelosa Marinakisa. Ipak, kako je međunarodni prijelazni rok završen još 5. oktobra, mogao je da preći u redove nekadašnjeg prvaka Evrope, ali je posao propao.

Grosicki se dogvorio sa Nottinghamom za otprilike istu plaću kakvu ima u redovima WBA, ali su se pregovori odužili, pa su nastale komplikacije. Poljak je potpisao ugovor u petak u 17.59 sati po centralnoevropskom vremenu, nekoliko sekundi prije isteka roka, ali registracioni sistem FA Engleske nije potvrdio transfer.

Papirologija je navodno zakasnila 21 sekundu, ali su iz Nottinghama uložili žalbu te se nadaju da bi mogli naknadno registrovati Grosickog.