Pet klubova iz Premijer lige BiH, nezadovljni dešavanjima u našem klupskom fudbalu, prošlog mjeseca pokrenuli su određene promjene. Formirali su pokret i nazvali ga “Inicijativa za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost fubalskog takmičenja u BiH”, odnosno skraćeno “4R”.

VEZANI TEKST – Klubovi formirali pokret “Inicijativa 4R”: Usvojeno osam zaključaka, ove stvari traže od FSBiH

Jedan od zaključaka sa spomenutog sastanka održanog u Tuzli bio je i taj da do 2. augusta bude održan sastanak sa predstavnicima FSBiH, ali kako piše SportSport, “dvije strane” očito nisu sjele za isti sto.

– U slučaju da predstavnici FSBiH ne započnu dijalog, predstavnici inicijative “4R” zatražit će pomoć od viših fudbalskih institucija u sklopu UEFA-e i razmotrit će proširenje bojkota Saveza u sklopu utakmica Premijer lige – najavljeno je prošlog mjeseca iz pet premijerligaških klubova.

Predstavnici spomenutih klubova pozvali su i Borac, Leotar, Posušje, Radnik, Rudar, Široki Brijeg i Zrinjski da se pridruže njihovoj inicijativi “4R” i priključe dijalogu sa FSBiH.

– Inicijativa “4R” nije politička niti nacionalna. Cilj je dobrobit i ravnopravni tretman svih klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH – poručili su tada iz “4R”.