Rođeni su u petak remizirali sa Borcem (1:1), a Banjalučani su do boda stigli golom u 89. minuti sa bijele tačke. Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Radovića nad Moraitisom. S druge strane Sarajevo je u gradskom derbiju savladalo Željezničar sa 3:1.

– Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Velež izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Sarajevo, FK Velež još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove – poručili su iz Veleža i Sarajeva.