– Ja sam ženska verzija Khabiba Nurmagomedova, samo još bolja – kazala je jedne prilike Kayla Harrison (8-0), PFL-ova prvakinja koja je u ranim subotnjim satima uspješno debitovala za Invicta Fighting Championships promociju.

Dvostruka olimpijska prvakinja u judu (još uvijek aktuelna prvakinja u kategoriji do 78 kilograma op.a) stigla je na Invicta FC 43 priredbi do svoje osme profesionalne MMA pobjede, a njena nova žrtva bila je Amerikanka Courtney King (4-2).

Za Harrison je ovo bio debi u perolakoj kategoriji, a da se i tu odlično snašla pokazala je kada je u Kansasu vrlo uvjerljivom predstavom u drugoj rundi zaustavila King.

Kayla je borbu preselila na parter i tako gradila put ka novoj pobjedi. Još u prvoj rundi raskrvarila je King, ali su doktori, uprkos elikoj posjekotini, odlučili njenoj zemljakinji dopustiti nastavak borbe.

U nastavku meča Harrison je ponovno srušila Courtney, još više rastvorila njenu posjekotinu, a krajem druge runde je i došla do “crucifix” pozicije iz koje je bacala udarce sve dok sudija nije odlučio prekinuti borbu.

Kayla bi navodno trebala odraditi još jednu borbu u perolakoj i pod okriljem Invicta promocije, a potom se sljedeće godine priključiti novoj PFL-ovoj sezoni gdje će ipak nastupati u lakoj kategoriji.