Fudbalska reprezentacija BiH 28. marta nastavit će svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a nova prepreka izabranicima Mehmeda Baždarevića bit će Andora.Poziv za ovaj kvalifikacioni duel dobio je i 29-godišnji defanzivac Hajduka Avdija Vršajević, koji je u razgovoru za SportSport.ba priznao da ga je i očekivao.

“Znao sam da sve zavisi od mojih igara u Hajduku i potajno sam i očekivao poziv. Iskreno, presretan sam i mnogo zahvalan selektoru, a na meni je sada da svojim igrama opravdam ukazano povjerenje”, govori Vršajević na početku razgovora za SportSport.ba.

Vršajević je optimističan kada je u pitanju plasman bh. reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

“Propustili smo dosta toga u prvom dijelu kvalifikacija, ali nećemo se predavati tek tako. Optimističan sam i treba se boriti sve dok postoji šansa da ostvarimo svoj cilj”, kaže Vršajević, koji je sretan zbog dolaska novih igrača u reprezentaciju.

“Svi igrači koji imaju bh. pasoš mogu se nadati pozivu i mnogo mi je drago što će biti novih imena u svlačionici. Poznajem većinu njih od ranije, tako da vjerujem da će svojim igrama mnogo doprinijeti reprezentaciji.”

Njegov Hajduk u sklopu 25. kola na Poljudu će ugostiti Dinamo, što će ujedno biti i veliki derbi u tamošnjem prvenstvu.

“Igramo na domaćem terenu i pružit ćemo svoj maksimum da ostvarimo pobjedu. Prošli put smo nesretno izgubili, međutim, sada je tu novi trener koji ima i nove zamisli. Svoj dolazak najavili su mi i brojni prijatelji iz BiH koji navijaju za Hajduk, tako da podrška neće izostati”, završio je Vršajević.

KOMENTARI:
Loading...