Snažnom antirasističkom porukom nastavljeno je englesko nogometno prvenstvo nakon 100 dana pauze zbog pandemije koronavirusa.

Elitni razred ‘otočkog’ nogometa nastavljen je zaostalom utakmicom 28. kola između Aston Ville i Sheffield Uniteda koja je završila podjelom bodova, a prije početka susreta igrači oba sastava i sudac Michael Oliver kleknuli su u znak potpore pokretu “Black Lives Matter” i svjetskim prosvjedima protiv rasizma.

Domaći igrači zagrijavali su se u majicama koje su na leđima imale poruku “Životi crnaca su važni”, a tijekom susreta na stadionu je razvijena ista poruka, prenosi Hina.

Prije početka utakmice održana je i minuta šutnje u znak sjećanje na sve žrtve koronavirusa.

Utakmica na kišnom Villa Parku bila je i prva u povijesti Premier lige odigrana bez navijača, uz stroge zdravstvene protokole.

Samo 300 ljudi bilo je dopušteno na stadionu koji je podijeljen u tri različite sigurnosne zone kako bi se pokušalo ograničiti moguće širenje koronavirusa, koji je u Velikoj Britaniji odnio blizu 42.000 života.

Na početku utakmice nije bilo uobičajenih scena. Momčadi su odvojeno izlazile iz svlačionica, a stisak ruke je zabranjen.

Utakmica je na koncu završila bez golova.

Večeras je na rasporedu i odgođeni susret 28. kola između Manchester Cityja i Arsenala.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, čak 15 više od Manchester Cityja, dok je treći Leicester City sa 53 boda.

Aston Villa je ostala u zoni ispadanja na 19. mjestu s 26 bodova, bodom manje od zone spasa. Sheffield United je napredovao na šesto mjesto sa 44 boda i sada je samo jedan bod udaljen od Europe.

Autor: Fena

Komentari: