Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić gostovao je u programu ESPN-a u emisiji Sports Center gdje je govorio o svojim košarkaškim počecima, dolasku u SAD i drugim temama.

“Lillard mi je promijenio život na mnogo način. Na parketu je lider i pokazao mi je kako bolje razumjeti igru. Također, van parketa mi je prijatelj veliki i osoba koju zovem u bilo koje doba kad god mi šta treba”, kazao je Nurkić na pitanje voditelja o tome kako je na njega uticao odnosa sa liderom Portlanda, Damianom Lillardom.

Prvi susret sa Kobejem?

“Kobe mi je bio idol. Dolazak iz malog sela u Bosni i kada sam vidio njega uživo, njegov instikt za košarku. Moj debi je bio protiv Lakersa u San Diegu, prošao sam pored Kobeja, iza mene je bio Mozgov i pitao sam ga: Je li ovo Kobe?? Utakmica je počela, a ja nisam pratio ni igru ni meč nego sam gledao Kobeja. Bilo je to nevjerovatno iskustvo, a nakon utakmice sam se pitao: Da li sam zaista igrao ovu utakmicu? Nisam mogao plakati javno jer nisam taj tip osobe. Sjeo sam na kraj aviona i govorio sebi: Ne, nemoguće, ovo je bio san”, kazao je Nurkić.

KOMENTARI:
Loading...