Hrvatski borac Mirko Filipović sinoć je tokom gostovanja u Dnevniku Nove TV izjavio kako naprasno završava karijeru iz zdravstvenih razloga.

– Zadnja dva-tri mjeseca sam imao problema s vratom. Prošli ponedjeljak sam na treningu zarotirao glavu desetak puta u jednu stranu, desetak puta u drugu i nakon toga sam pao u nesvijest. Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Nije to bila posljedica nekog udarca, nego mi je pukla vratna žila od preopterećenja zbog 30 godina treninga. Ja sam danas izašao iz bolnice i htio sam doći ovdje da ljudi vide da sam ja zdrav, da ne bude bilo kakvih govorkanja, ali s karijerom je gotovo. Nikada više neću ući u ring, ja više ne smijem dobiti niti blaži udarac jer bi to moglo biti kobno. Imao sam nevjerovatnu sreću u nesreći, jer je ta krv mogla otići bilo kamo – rekao je 44-godišnji Cro Cop.

Filipović je prije manje od dvije sedmice u SAD-u na borilačkoj priredbi Bellatoru 216 savladao Amerikanca Roya Nelsona. Bila je to deseta uzastopna pobjeda hrvatskog veterana nakon koje su se najavljivale nove borbe, no od njih neće biti ništa.

Tokom karijere Filipović je ostvario 38 pobjeda, 11 poraza i dva remija, podsjeća Hina.

KOMENTARI:
Loading...