Dilema: Ko je bolji fudbaler – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo? Odgovor je zapravo rješenje jedne od najvećih misterija fudbala 21. stoljeća – bolji u ovom duelu je najbolji igrač svijeta u proteklih 15-tak godina.

Portugalac je fudbalski stasao na Otoku igrajući za Manchester United dok je Argentinac slavu stekao nastupajući za Barcelonu u najuspješnijem periodu njene slavne historije.

Sjajni su, ali kako procijeniti ko je bolji? Ne postoji kriterij, ne postoji konkretan argument, jednostavno je nemoguće reći da je upravo ”taj” najbolji. Možda bi najbolje bilo pustiti debate drugima i uživati u magiji koja prati ove velikane od njihovih prvih seniorskih nastupa.

Sjećate li se njihovih prvih čarolija, prvih golova? Messi je zabio u susretu protiv Albacetea dok je Ronaldo po dolasku u United, bio strijelac protiv Portsmoutha. Prethodno je odigrao sasvim dobru sezonu za matični Sporting, ali fudbalski sladokusci upoznali su ga u crvenom dresu. Prisjetimo se! U međuvremenu su postali najveći…

KOMENTARI:
Loading...