U prvom poluvremenu oba tima propustila su po nekoliko dobrih prilika, posjed lopte je bio na strani domaćih, dok su gosti bili opasniji u završnici.

Veoma važnu pobjedu na Goodison Parku ostvario je Stoke City savladavši Everton sa 0:1 uz odličnu partiju Asmira Begovića. Naš drugi reprezentativac Muhamed Bešić zbog bolesti uopšte nije bio u konkurenciji za ovaj susret.

U prvom poluvremenu oba tima propustila su po nekoliko dobrih prilika, posjed lopte je bio na strani domaćih, dok su gosti bili opasniji u završnici. Lončari su poveli u 38. minuti. McCyrthy je u kaznenom prostoru faulirao Krkića, a isti fudbaler je uspješno realizovao kazneni udarac.

Prvi dio igre je produžen za čak 10 minuta usljed više povreda. Barkleyu krvavio nos, a Shawcrossu je ukazivana pomoć zbog povrede glave. Veliku priliku da u nadoknadi Karmelama donese izjednačenje propustio je Mirallas, njegovo udarac je završio tik pored stative.

Sasvim očekivano Everton je bio puno bolji protivnik u drugom dijelu, ali je Asmir Begović bio nesvaladiv. Kolosalnu šansu za izjednačenje u 64. minuti imao je Naismith, ali je naš reprezentativni golman sjajno intervenisao.

Kako se bližio kraj susreta domaći su sve više pritiskali, ali se rezultat ipak nije mijenjao.

Begoviću je ovo bila možda i najbolja ovosezonska partija, ostvario je četiri uspješne intervencije, sačuvao je svoju mrežu te je možda i najzaslužniji zašto su Lončari osvojili nova tri boda.

KOMENTARI:
Loading...