Bit će ovo zaostali meč iz 2. kola koji je odgođen zbog nastupa Rođenih u Konferencijskoj ligi. Zrinjski traži pobjedu koja bi ih lansirala na drugu poziciju i na samo bod zaostatka iza lidera Tuzla Cityja.

– Imamo jako gust raspored, u sljedeći 21 dan sedam utakmica, tako da se brzo moramo “šaltati”. Bilo nam je jako važno da pobijedimo u Trebinju i u tome smo uspjeli.

Sada se pripremamo za gradski derbi koji je uvijek više od utakmice, vidim po javnosti i po svemu, iako meni lično to je još samo jedna utakmica u kojoj se igra za tri boda – kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, u najavi utakmice.

Nakon odličnih izvedbi u UEFA Konferencijskoj ligi i nešto lošijeg ulaska u prvenstvo Velež je u posljednja tri kola upisao dvije pobjede i jedan remi.

– Nova utakmica ide svaka tri dana i onda te više niko ne pita što je bilo. Mi smo to najbolje osjetili kad smo igrali uporedo evropske i prvenstvene utakmice, i kako to brzo ide od euforije do negativne atmosfere – rekao je Feđa Dudić, trener Rođenih, koji je pohvalio “furiozne igre” Zrinjskog na startu prvenstva.

– Bilo ih je lijepo gledati. Posljednje dvije utakmice ostvarili su pozitivan rezultat, ali malo manje lijepo za oko. Međutim, koliko god imaju vrline, imaju i neke mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti. Spremni smo svi osim Harisa Ovčine, ali pokušat ćemo sve da ga osposobimo za ovaj meč.

Mostarski derbi počinje u 17 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport, a glavni sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Standings provided by SofaScore LiveScore