Zvijezda 09 saopćila je da je Nemanja Vejnović, nekadašnji fudbaler ovog kluba, kriv za namještanje utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Presudom Osnovnog suda u Bijeljini od 28.08.2019. godine optuženi Vejnović (Milana) Nemanja je proglašen krivim i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, uslovno na godinu dana i novčanu kaznu u iznosu od 500 KM, zbog počinjenog produženog krivičnog djela – dogovaranje ishoda takmičenja iz člana 239. stav 1., a u vezi sa članom 22. i 57. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Na osnovu člana 108. stav 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske oštećeni Borislav Stanišić se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuje na parnični postupak”, saopćili su iz FK Zvijezda 09.

Iz Zvijezde 09 su poručili kako će u skladu sa navedenim Borislav Stanišić, predsjednik i vlasnik kluba, kao oštećeni, podnijeti tužbu nadležnom Sudu za naknadu materijalne i nematerijalne štete.

Vejnović je pred sudom priznao krivicu da je namještao utakmice Premijer lige BiH u prošloj sezoni. Nogometni savez BiH te sezone verifikovao je sve sumnjive utakmice kao da se ništa nije desilo.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...