Vedad Ibišević prije nekoliko dana ozvaničio je svoj transfer iz Stuttgartza u Herthu, a igrom sudbine debi za berlinski sastav imat će upravo protiv Švaba, koji su ga se odrekli.

Bundesliga najbolja

Napadač bh. selekcije kaže kako je imao veliki broj ponuda, a u izjavi za Bild otkrio je zbog čega je odbio odlazak iz Njemačke…

– Jer, Bundesliga je najbolja liga na svijetu. Htio sam tu ostati. Nakon iskustva u Hoffenheimu i Stuttgartu, htio sam u Berlin. Volim taj grad, stadion. Oba kluba tako su brzo pronašla rješenje i zadovoljan sam što je ovako ispalo, rekao je Vedad i dodao:

– Svi su me pitali zašto raskidam tako dobar ugovor koji sam imao sa Stuttgartom, ali nije mi zadovoljstvo bilo ostati na klupi. Naporno sam radio za svoju karijeru i htio sam igrati. To mi je najvažnije, tvrdi bh. internacionalac koji više od godinu nije postigao pogodak, a od njega se upravo to očekuje.

– Stigao sam da budem strijelac! To je nešto čemu se najviše veselim u nogometu. Odradio sam odlične pripreme, fizički se jako dobro osjećam i spreman sam za izazove. Imao sam ugodan razgovor sa Pal Dardaijem i Michealom Preetzom, ali tema će ostati naša tajna.

Vedator je igrajući za Hoffenheim i Stuttgart postigao 82 pogotka u Bundesligi, a velika mu je želja probiti granicu od 100 golova. No, hoće li rto moći ove sezone, s obzirom d bi to značilo postizanje najmanje 18 pogodaka, koliko ih je dao u svojoj najboljoj sezoni u Bundesligi.

Broj 19 sretan

– Iskreno, nisam postavljao nikakve brojke kao prioritet. Prvo želim igrati i uživati u tome maksimalno jer nekoliko mjeseci nisam igrao, a što se golova tiče ne sumnjam da će ih biti. Zabio sam ih 82, a ako budem zdrav, sve je moguće i zašto ne bih probio granicu od 100 golova?, optimističan je Ibišević, koji će na dresu Herthe nositi broj 19.

– To mi je sretan broj. U Hoffenheimu sam nosio taj broj kada sam u 17 utakmica postigao 18 golova, završio je Vedop, koji će večeras sa klupe čekati svoju šansu u utakmici protiv Belgije u Briselu.

KOMENTARI:
Loading...