Bundesligaš s kojim je iskusni 36-godišnji napadač početkom septembra potpisao ugovor do kraja sezone odlučio je ranije prekinuti saradnju, a nakon što je Vedator u ponedjeljak dospio u konflikt s pomoćnim trenerom tima iz Gelsenkirchena Naldom.

VEZANI TEKST – Nakon najave raskida ugovora sa Ibiševićem, oglasio se sportski direktor Schalkea

Iako su iz kluba kazali da najavljeni prekid saradnje nema nikakve veze s ovim događajem, to je pomalo teško povjerovati, pogotovo što se Schalke nalazi u katastrofalnoj seriji od 24 prvenstvene utakmice bez pobjede.

Atmosfera u klubu je loša, a osim što su odlučili raskinuti ugovor s nekadašnjim Zmajem, rukovodstvo tima sa Veltins Arene suspendovalo je još dvojicu fudbalera, Marokanca Aminea Harita (23) i Alžirca Nabila Bentaleba (26).

Kako sada stvari stoje Ibišević, koji je u Schalke stigao isključivo iz sportskih razloga, te svoju plaću donirao u humanitarne svrhe, neće dugo biti bez kluba.

U njemačkim medijima već su se pojavile informacije da bi Ibišević mogao pojačati Arminiju Bielefeld koja je u crnom nizu s pet vezanih poraza, a u osam dosadašnji kola fudbaleri ovog tima postigli su tek pet golova.

Ipak, s ozbirom da je Ibišević još igrač Schalkea, makar na papiru, iz Bielefelda su demantovali interes za iskusnog golgetera.

– Ne bavimo se Vedadom Ibiševićem – naglasio se Samir Arabi, sportski direktor Arminije u izjavi za Westfalen-Blatt.

Sve ako su riječi Arabija i istinite, jasno je da Vedator neće dugo biti bez angažmana.