Pomoćni trener naše nogometne reprezentacije danas je u izjavi medijima kazao kako pripreme teku po planu te da igrači profesionalno odrađuju svoje obaveze.“Uživamo raditi i polako dolazimo do optimalne forme s kojom ćemo dočekati utakmicu. Morat ćemo pokazati ko je domaćin, bolja ekipa i zabilježiti pobjedu u Zenici. Krunić je zadobio povredu u utakmici protiv Napolija, ali će biti spreman za utakmicu. U ovom trenutku najbitnije ja da zabilježimo tri boda i odmah na početku utakmice ćemo igrati napadački. Nijedan protivnik nije lagan, igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo”, izjavio je Janković.

Također je dodao da će večerašnji trening na Bilinom Polju biti prilika da se osjeti teren s tim da će naša reprezentacija službeni trening odraditi na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.Optimističan je i Amer Gojak koji je u aktuelnom sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine najmlađi igrač. Pozivom selektora Baždarevića na okupljanje ispunjen je njegov san.

“Atmosfera u ekipi je super i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje. Momci su me prihvatili super i osjećam se kao da sam s njima ovdje već deset godina. Trudom i zalaganjem pokušat ću opravdati selektorov poziv. Kakvu god odluku on donese, ja ću je ispoštovati”, poručio je Gojak.

Bh. reprezentativac Rade Krunić nakon povrede u utakmici protiv Napolija danas se osjeća odlično, a nakon dva individualna treninga počeo je trenirati s ostatkom ekipe.

“Kao i svaki igrač na terenu ću dati sve od sebe. Svi znamo da je Gibraltar lakši protivnik, ali moramo ući maksimalno oprezno u utakmicu. Imamo igrače koji mogu iznijeti teret iako smo oslabljeni. Nadam se da ćemo pobijediti, a raduje me da je u sadašnjem sastavu dosta mladih igrača s kojim sam igrao ranije. Mislim da je to dobar znak za ovu reprezentaciju i da tako trebamo svi nastaviti raditi”, izjavio je Krunić.

Nakon analize protivnika i zajedničkog gledanja snimaka utakmica naši reprezentativci će imati popodnevnu šetnju, a trening koji će večeras održati na Bilinom Polju zatvoren je za javnost.

(Izvor: Klix.ba)
KOMENTARI:
Loading...