Legendarni golman Manchester Uniteda Edwin van der Sar odbranio je penal u povratničkoj utakmici, prvoj nakon finala Lige prvaka 2011. godine između Manchester Uniteda i Barcelone.

Van der Sar odlučio se vratiti u fudbal kako bi pomogao klubu Noordwijk, prvom za koji je nastupao u kategoriji seniora, koji su ostali bez golmana nakon što se njihov čuvar mreže povrijedio.

Vremešni golman je pokazao da još uvijek vrijedi te je odbranio penal, a utakmica je završila rezultatom 1:1.

“Oduševljeni smo što nam je Edwin pomogao”, rekao je direktor kluba Peter Vink.

Na njihovu žalost, ne očekuje se da će Van der Sar opet braniti za klub u kojem je proveo pet godina, prije nego se pridružio Ajaxu kao 20-godišnjak.

Golman je u karijeri sa Ajaxom osvojio četiri titule prvaka Holandije, tri Kupa, dva Superkupa, titulu Lige prvaka i UEFA kupa, dok je sa Manchester Unitedom osvojio četiri titule prvaka Engleske, još jednu titulu Lige prvaka, dva Liga kupa i četiri Superkupa engleske. Također, osvojio je dvije titule klupskog prvaka svijeta, jednu sa Ajaxom, drugu sa Manchesterom.

Interesantno, pored svih trofeja, Van der Sar nikada nije osvojio FA kup, ali ni nikakav trofej sa reprezentacijom Holandije.

KOMENTARI:
Loading...