24.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 15 Juna, 2021

Utrka u gradu na Bregavi: Uroš Gutić i Lusija Kimani pobjednici Stolačkog cenera

Više od 300 takmičara uzelo je učešće na utrci Stolački cener, dugačkoj deset kilometara i to kroz najljepše dijelove Stoca.

Na kraju su najbrži bili Uroš Gutić i Lusija Kimani, javlja Anadolu Agency (AA). Gutić je iza sebe ostavio Aliju Imamovića i Emira Hastora.

Finiš utrke bio je neizvjestan, a tek pred samim ciljem Gutić, kojem je potom pozlilo pa je morala intervenisati Hitna pomoć, uspio je pobjeći Imamoviću.

Pobjenica u ženskoj konkurenciji očekivano je bila Kimani.

Manifestaciju je podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a ministar Rašid Hadžović u svom obraćanju na početku kazao je kako vjeruje da će Stolački cener postati tradicija koja će svake godine u ovaj gradić privlačiti veliki broj gostiju.

– Raduje broj prijavljenih takmičara, a meni je posebno drago što danas tu imamo veliki broj ljudi iz drugih gradova u Bosni i Hercegovini, kao i iz zemalja regiona – naveo je Hadžović.

Prema riječima jednog od organizatora Sanela Marića, ideja o Stolačkom ceneru nastala je spontano, ali je već sada jasno da je bila odlična.

– Okupila se kvalitetna ekipa koja je imala želju da kroz aktivizam uradi dobru promociju našeg grada. Takmičari danas imaju priliku uživati u ljepotama Stoca. S obzirom na dobar odziv, siguran sam da će ovo u budućim godinama rasti. Vrijeme je da se okrenemo zdravom životu, posebno nakon godine u kojoj smo bili zatvoreni – izjavio je Marić.

Osim glavne utrke čija staza je bila dugačka deset kilometara, organizovana je i utrka na dva kilometra na kojoj su učešće uglavnom uzeli rekreativci iz Stoca. Najbrži je bio Abid Šarić.

Utrka je inače započela u gradskom parku pored biste velikog stolačkog pjesnika Maka Dizdara, a program je kasnije nastavljen na sportskom igralištu stolačkih škola, gdje su se dječaci pionirskog uzrasta takmičili za titulu najbolje omladinske futsal ekipe na turniru Iskra kup.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci