Usain Bolt za manje od 10 sekundi, koliko mu treba da pretrči dionicu od 100 metara zaradi više novca nego li prosječan građanin bilo koje zemlje svijeta za četiri ili pet života.

Marketinški eksperti tvrde da legendarni sprinter koji u Riju cilja na tri zlata, zaradi blizu pet miliona funti, odnosno 5.76 miliona eura.

Olimpijske igre, već jedno osvojeno zlato i iščekivanje trke na 200 metara i štafeta 4×100 će mu donijeti više od 60 miliona eura.

Najbrži čovjek današnjice ima ugovore sa Virgin Media, Getoradeom i Pumom – a u bliskoj budućnosti ga očekuje još nekoliko unosnih poslova, a najavio je i kraj takmičarske karijere nakon Svjetskog prvenstva u Londonu.

Paul Garbett iz agencije Fast Track je kazao: “Usain Bolt je marketinški san. Brendovi se nadmeću ko će mu više dati iako se nalazi u sumraku karijere. Oproštajna turneja će mu donijeti bogatstvo”.

On je do danas zaradio blizu 50 miliona eura, a samo u narednoj kao što smo rekli – zbog postojeće situacije inkasirat će više nego do sada.

Primjera radi, The Sports Bibile je izračunao da bi novinaru trebalo 3.055 godina da zaradi taj novac.

KOMENTARI:
Loading...