Od 21 sat Hrvatska protiv Španije igra zadnju utakmicu grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Tim povodom Nacionalni sindikat policije uputio je dopis Predsjednici RH i Predsjedniku Vlade RH, kojim upozoravaju na saznanja do kojih su došli u razgovorima s policajcima koji službu trenutno obavljaju u Francuskoj za vrijeme održavanja Eura.

Prekid utakmice

U dopisu sindikata policije navodi se kako imaju saznanja da će na današnjoj utakmici Hrvatska-Španija ponovo pokušati napraviti prekid, i to nakon 30 minute, napadom na sudiju utakmice od strane jednog navijača.

Upozoravaju na neučinkovitosti Ministra Orepića te ističu da kolege iz Hrvatske policije očito ovaj kao i većinu drugih problema u osiguranju nogometnih utakmica za vrijeme trajanja Evropskog prvenstva nisu shvatili ozbiljno, što je jedan od razloga nastale situacije.

Apeluju na sve da se poduzmu konkretni potezi s ciljem poduzimanja dodatnih mjera osiguranja i da iskoristi politički utjecaj zbog ostvarenja bolje saradnje hrvatske i francuske policije.

HNS saopštenje

– Dragi navijači, u ime Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske reprezentacije zahvaljujemo Vam na odličnoj podršci u dosadašnjem dijelu Eura. Danas nas čeka novi izazov te vas pozivamo da još jednom na fer i korektan način bodrite Hrvatsku do uspjeha. Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije, ističe HNS, prenosi Index.hr.

KOMENTARI:
Loading...