I dok bod osvojen na Lviv Areni itekako pogoduje izabranicima Ivayla Peteva, ukrajinski mediji nisu pretjerano štedjeli kritike na račun fudbalera svoje zemlje, ali i njihovog “šefa” Oleksandra Petrakova.

– Sa svakim selektorom je bilo tako. Prvi od dva duela smo uvijek igrali na dobrom nivou, kako fizički, tako emocionalno. Druga utakmica se često nije odvijala na željeli način. Susret protiv Bosanaca je samo potvrdio nenapisanu istinu. Naš tim je utakmicu protiv Finske odigrao mnogo bolje, ne samo s aspekta rezultata. Bilo je tu pritiska, brze tranzicije iz odbrane u napad, i mnogo emotivnog “punjenja – navodi ukrajinski portal Sport.ua u svojoj analizi utakmice Ukrajina – BiH.

Isti mediji smatra kako je taktika koju je odabrao njihov selektor bila ispravna, ali…

– Ovo je Ukrajina, ne Francuska, ne Italija. Mi imamo prosječno prvenstvo – kazao je nakon utakmice protiv Zmajeva Petrakov, kao dio opravdanja. No, baš tu su ga dočekali…

– Ako sporedimo ukrajinsko i prvenstvo BiH to onda izgleda kao borba psića protiv slona – navodi ukrajinski mediji, iako piše kako je istina da većina Petevovih izabranika igra u inostranstvu, te na kraju ipak zaključuje kako šanse za plasman u baraž za ukrajinsku selekciju postoje.