Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (33) vjerovatno će u ljetnom prelaznom roku napustiti Romu.

Rimski tim je spreman prodati 33-godišnjeg napadača, koji je u prethodne četiri godine bio prvi izbor u vrhu napada, a interes za njegovim uslugama je ogroman.

Niko se ne osvrće na činjenicu da Džeko ima 33 godine. Smatraju ekipe da im on može još puno toga ponuditi, a ponovo interes za njegovim uslugama pokazuje francuski prvak PSG.

Parižani su u potrazi za napdačem. Izvjesno je kako će se ovog ljeta riješiti usluga Urugvajca Edinsona Cavanija, a nakon što je propala mogućnost razmjene sa Romom, sada ga PSG želi dovesti transferom.

France Football tvrdi da je PSG spreman da uputi ponudu za bh. fudbalera i da će se to ovog ljeta i desiti. Sportski direktor Svetaca Antero Henrique već je započeo razgovore o transfer, pa bismo Džeku na kraju ipak mogli gledati u dresu francuskog prvaka.

Lista klubova koji žele Dijamanta tako je postala još veća. Inter je bio favorit za njegov potpis, tu je interes Borussije iz Dortmunda i RB Leipziga, pa odluka bh. fudbaleru neće biti nimalo lagana.

Roma sa druge strane za njegove usluge traži 20 miliona eura. Za sada je PSG jedini koji bez problema želi platiti ovu cifru i bit će zanimljivo vidjeti šta će se na kraju desiti sa Džekom.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...