Evropska nogometna federacija (UEFA) pojasnila je u ponedjeljak da nema nikakvih nesporazuma između Cristiana Ronalda i Michela Platinija, u jeku kontroverzi zbog toga što se nisu rukovali nakon finalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva.

Uočeno je da je Portugalac ignorirao predsjednika UEFA-e nakon subotnjeg susreta između Real Madrida i San Lorenza, koji je završen rezultatom 2:0 za španski kluba, ali je Pedro Pinto tvrdi da Realov napadač nije namjerno ignorirao Platinija, prenosi Eurosport.

– Nije bilo nikakve svađe. Cristiano Ronaldo već je pozdravio Platinija prije nego što će primiti Srebrenu loptu. Kada se vratio na teren da primi svoju medalju s ostatkom tima, Michel Platini je razgovarao s Carlom Ancelotijem i Ronaldo je produžio ne pozdravljajući ga – izjavio je on za novine “Diario de Noticias”.

– S naše strane, garantiram da nije bilo nikakve kontroverze u tom slučaju. Razgovarao sam s Platinijem i samo mi je rekao da je tužan što ljudi misle da on ne voli Cristiana – kazao je.

Mediji su prvobitno Ronaldovo odbijanje da se rukuje povezivali s ranijom izjavama Francuza, u kojima je sugerirao da bi FIFA-inu Zlatnu loptu za 2014. trebao dobiti Nijemac.

KOMENTARI:
Loading...