Priča o regionalnoj ligi aktuelizovana je projektom koji uključuje takmičenje u mlađim kategorijama i ženskoj konkurenciji, a potvrda o seniorskoj stigla je prije nekoliko dana.

Tada je direktor makedonske fudbalske lige Vasko Dojinovski potvrdio da će Balkanska liga startovati 2018. godine.

Prema tom modelu liga bi počela u jesen 2018. godine nakon što se u kvalifikacijama za evropska takmičenja vidi koje će ekipa igrati grupnu fazu. Svi klubovi iz regiona koji ne prođu u grupu Lige Evrope ili Lige šampiona bi automatski bili prebačeni u grupnu fazu regionalnog takmičenja – šest grupa po četiri tima.

Novosti saznaju da će cijelo takmičenje biti pod patronatom UEFA koja je obezbijedila i bogate “ulaznice” za svakog učesnika u visini od 800.000 eura po sezoni. Dakle, evropska kuća fudbala je odvojila budžet od 19,2 miliona eura za jesen 2018. godine, a svaki klub će biti dodatno nagrađen prema plasmanu, a od ljudi koji rade u menadžmentima ovih timova zavisiće koliko će dodatno moći da zarade od reklama i TV prava, ulaznica jer se očekuju znatno veće posjete.

Iz UEFA nema ni potvrde ni demantija ideje o pokretanju regionalne lige na jesen 2018. godine, a zanimljivo je da se apsolutno nijedan balkanski fudbalski nacionalni savez ne oglašava o cijeloj stvari.

KOMENTARI:
Loading...