Slovenski skijaški skakač Peter Prevc i na danas održanom trećem takmičenju novogodišnje turneje u Innsbrucku slavio pobjedu, čime je dodatno povećao prednost u generalnom poretku tog takmičenja koje je jedno od najpriznatijih u tom sportu.

Prevc je u prvoj seriji skočio 125 metara, a u drugoj je ostvario i najduži skok dana od 132 metra, što mu je donijelo 269,5 bodova i pobjedu u Innsbrucku.

Drugi danas je bio Nijemac Severin Freund s ostvarenim skokovima od 122,5 i 128 metara, dok je treće mjesto osvojio Norvežanin Kenneth Gangnes sa skokovima od 126,5 i 124 metra.

Nakon Oberstdorfa, Garmisch-Partenkirchena i Innsbrucka, a pred posljednje takmičenje u Bischofshofenu koje je na programu za tri dana, u generalnom poretku novogodišnje turneje 4 skakaonice vodi Slovenac Prevc sa uvjerljivih 842,1 boda i veliko čudo će trebati drugoplasiranom Nijemcu Freundu da u posljednja dva skoka u Austriji nadoknadi zaostatak od skoro 20 bodova i preuzme tron od Prevca. Treći u generalnom poretku turneje je Gangnes sa 800,2 boda.

KOMENTARI:
Loading...