Viceprvak svijeta u ovoj disciplini zahvalio se svojim fanovima nakon kontinentalnog šampionata kojei se održao u poljskom Torunu.

– Prije svega želim da se zahvalim svima na velikoj podršci koju mi pružate sve ovo vrijeme a posebno tokom ovog dvoranskog prvenstva! Uvijek ste moj dodatni vjetar u leđa! – napisao je Tuka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te se osvrnuo na zimskim dio sezone:

– Što se tiče općenito ovog zimskog dijela sezona, jako sam zadovoljan trenažnim procesom i ostvarenim rezultatima! Sve ove trke sam odradio iz velikih baznih treninga koji će mi tek dati prave rezultate u ljetnom dijelu sezone!

“Bosanska gazela” kaže kako je zadovoljan ostvarenim.

– Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone, rekord BiH i rekord Balkana 800m – 1:45.95 i finale Evropskog prvenstva u dvorani – naglasio je Tuka, dodavši:

– Odmora nema, nastavljamo sa treninzima i pripremama za najveće takmičenje na planeti, Olimpijske igre! Čeka me mnogo mnogo rada, ali sam spreman da odgovorim na sve izazove, i da ponosno predstavljam svoju zemlju, moju lijepu Bosnu i Hercegovinu! Uzdam se u dragog Boga i svoj rad!