Kako piše katalonski Sport,  Antoine Griezmann sigurno napušta Španiju a njegov novi klub biće Paris Saint-Germain. Atletico, za koji ga novi ugovor veže do 2023. godine, trebao jako dobro zaraditi. Naime, po novom ugovoru odštetna klauzula iznosi čak 200 miliona eura, a samo rijetki klubovi imaju toliki novac za igrača koji se ne zove Messi, Ronaldo ili Neymar. 

U cijeloj priči zvuči pomalo nevjerovatno kako je svlačionica Barcelone navodno stopirala dolazak Griezmanna pa i ne čudi što je došlo do ovakvog preokreta. Čelni ljudi Atletica su mu – nakon što je shvatio da u Barci nije poželjan – brže bolje ponudili produženje ugovora, a sve iz razloga kako bi još bolje zaradili.

Ako je informacija koju katalonski Sport ima zaista tačna u tom slučaju nikoga ne bi iznenadilo da vječito nezadovoljnog (i ozlijeđenog) Neymara ipak prodaju onome ‘ko ponudi najviše.’

No, s druge strane iz Francuske dolazi informacija kako bi Griezmann bio idealna zamjena za Urugvajca Cavanija te kako se već sastao s vlasnikom pariškog kluba, katarskim šeikom Al-Khelaifijem. Prema nekim informacijama već je potpisao predugovor, a ako do ovog transfera dođe biće zanimljivo vidjeti kako će u vrhu napada funkcionirati novi trio Neymar, Mbappe i Griezmann.

Zanimljivo je spomenuti kako je Griezmann nogometnu karijeru započeo u Francuskoj, u lokalnom klubu Mâcon iz kojeg je 1999. prešao u Mâconnais. Kada je imao 14 godina prelazi u španski Real Sociedad u kojem ostaje sve do 2014. kada potpisuje za Atlético Madrid u kojem je u pet sezona skupio 180 nastupa uz 94 postignuta gola.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...